Автомобільні набори інструментів YATO, мабуть, найвідоміші з усіх товарних позицій цього польского бренду. Серед багатьох торгових марок, що пропонують в Україні автонабори, ТМ Ято займає лідерські позиції, поділяючи їх з авторитетними світовими виробниками. Сьогодні фахівці магазину Механіка пропонують вам детальний огляд набору інструментів YATO YT-38841 на 216 предметів. На прикладі конкретної позиції ми допоможемо вам дізнатися, за що автолюбителі так високо цінують автонабори YATO та чому вони здобули високу популярність серед водіїв та механіків.

Огляд набору інстурментів YATO YT-38841

Переваги автомобільних наборів YATO

Давайте спробуємо зрозуміти, за що автосети Ято так хвалять користувачі.

1. Матеріал виготовлення. У якості сировини, для виготовлення елементів наборів, використовуються надміцні сплави сталі. Вони мають різні співвідношеннях окремих складових, для покращення тих чи інших характеристик. Так, наприклад, для виготовлення торцевих головок, ключів та окремих інструментів, використовується вуглецева сталь з додаванням Хрому (Cr) та Ванадію (V) – марки сплавів 40 CrV, CrV 6150 та CrV 50BV30. Для виготовлення робочих вузлів трищіток та, наприклад, ударних головок, використовується сталь, з додаванням Молібдену (Mo) – марка CrMo SCM-440. Викруткові насадки, щоб мати міцні грані, які не злизуються та роблять біти довговічними, виготовляються з нержавіючої легованої сталі S2.

2. Стовідсоткова відповідність заявленим розмірам. Ключі, головки, насадки та інші інструменти, виготовляються на високоточному прецизійному обладнанні, з електронним контролем відповідності розмірів. Це набагато продовжує строк використання як самих інструментів, так і кріплень, з якими вони взаємодіють. Адже навіть невеликий зазор, більше норми допуску, наприклад в гайковому ключі, вже викликає ризик злизування грані гайки або головки болта.

3. Технологія AS-Drive. Накидна частина гайкових ключів та торцеві головки оснащені профілем, з технологією AS-Drive. Вона дозволяє збільшити максимальний прикладений крутний момент на 25%, при цьому забезпечуючи цілісність граней кріпильних елементів.

4. Легендарні храпові рукоятки (трищітки) YATO. Перевірені досвідом, випробуваннями, експериментами, надвисокими навантаженнями, а, головне, часом. Трищітки Ято, з храповиком на 72 зубця, виготовленим з хром-молібденової сталі виготовляються в Тайвані.

5. Комплектність наборів. Тул сети Ято на сьогодні включають 46 різноманітних варіації складу наборів. Різної кількості елементів та видів ручних інструментів, що входять в комплект. Це дозволяє вибрати найоптимальніший варіант, згідно ваших потреб, бюджету та поставлених задач.

Огляд складу автомобільного набору YATO YT-38841

Набір інструментів професійний YATO YT-38841

Повторюючись, скажемо, що набір складається з вражаючої кількості у 216 предметів різноманітних автомобільних інструментів. Всі елементи набору призначені для монтажних і демонтажних робіт, що пов’язані з різьбовими кріпленнями різних форм профілів (внутрішніх і зовнішніх). Якщо узагальнити перелік усіх предметів і розділити їх на окремі види, можна сформувати такий список інструментів:

  • торцеві головки різних профілів
  • головки для свічок запалювання
  • гайкові комбіновані ключі
  • храпові рукоятки (трищітки)
  • викруткові насадки в тримачі та біти
  • воротки і тримачі
  • подовжувачі
  • кардани та шарніри
  • імбусові (шестигранні) Г-подібні ключі
  • перехідники

Так як огляд набору інструментів YATO YT-38841 у нас детальний, то давайте тепер зупинимось детальніше на кожному з видів пристосувань.

Торцеві головки набору YATO YT-38841

У комплект входять трищітки трьох розмірів приєднувального квадрату (маленький, середній та великий), що працюють з різними діапазонами розмірів головок. Тому набір УТ-38841 включає головки від найменшого 4 мм, до найбільшого розміру, що використовується в легкових автомобілях – 32 мм. Розміри головок мають метричну розмірну сітку. 

Насадки виготовлені з хром-ванадієвої сталі, марки CrV 50BV30. Поверхня робочої частини насадки полірована, а ведуча частина має сатинове покриття. Для уникнення просковзування пальців, при ручному вкручуванні головки, на її поверхні нанесена рифлена смужка. Отвір під посадковий квадрат має заглиблення під кульку воротка, що запобігає спаданню головки з ключа. 

Окрім широкого діапазону розмірів класичних головок, з шестигранним профілем, в набір входять також:

  • торцеві головки подовжені (довжина 50, 63 та 76 мм, в залежності від квадрату);
  • насадки для свічок запалювання, які мають подовжений розмір та гумову втулку всередині. Розміри головок 9.5 мм (для свічок двотактних двигунів), 16 мм, 18 мм та 21 мм.
  • головки з внутрішнім профілем, у вигляді шестигранної зірочки – TORX.

Для роботи з головками під кутом, в комплекті передбачені шарнірні кардани.

Торцеві головки набору YATO YT-38841

Рукоятки та воротки для насадок набору YATO YT-38841

У кожного інструмента своє призначення. І, навіть, якщо вони подібні за функціоналом або формою, все одно використовуються для різних задач. Так само з храповими рукоятками. Їх в наборі три – маленький квадрат ¼” (6.3 мм), середній квадрат ⅜” (9,52 мм) та великий квадрат ½” (12.7 мм). Кожна з них рекомендована для роботи зі “своїм” діапазоном розмірів насадок: маленька – до 13 мм, середня – до 17 мм, велика – до 32 мм. 

Рукоятки мають трохи вигнуту форму, для більшої зручності роботи з кріпленням. Товста, двокомпонентна рукоятка, забезпечує надійний захват та стійкість до ударів і впливу технічних рідин. Тіло рукоятки виготовлене з хром-ванадієвої сталі, тоді як храповий механізм (трищітка), виготволена з з хром-молібденової сталі, марки CrMo SCM-440. Ключі виготовлені в Тайвані.

Кількість зубців вінця складає 72 одиниці, що забезпечує мінімальний кут відхилення у 5 градусів. Це забезпечує роботу трищіткою в дуже обмеженому просторі, з мінімальним рухом рукоятки. Всі храпові ключі обладнані системою швидкого скидування головки – достатньо натиснути на кнопку зверху ключа. Перемикач направлення руху в ключах реалізований у вигляді прапорця, який потрібно повернути у відповідну сторону. Рукоятка трищіток має отвір для тимчасового підвішування або для допоміжного важеля, під час роботи.

Для роботи, де потрібно прикласти більший крутний момент, в комплекті передбачені воротки – повзунковий вороток під великий та під маленький квадрати.

Трищітка вигнута YATO YT-0730

Біти - викруткові насадки набору YATO YT-38841

Певно найбільшу різноманітність розмірів і форм, з усіх елементів набору з огляду, мають викруткові насадки, вони ж – біти. Тут вам і хрест, і шліц, і зірка, і шестигранник, та, навіть, трикутні (трипелюсткові) та двоштиркові насадки. Всі біти виготовлені з високоміцної нержавіючої сталі, марки S2. 

До набору входять біти, що мають товщину тіла 6.3 мм (¼”) та посилені біти 5/16” (7.9 мм). Крім того, що викруткові насадки мають різну форму та довжину, до набору входять також біти, що закріплені в тілі торцевої головки (біти в тримачі) та можуть використовуватись з храповими рукоятками. І навіть це ще не все. Для роботи з бітами в наборі присутні ручний вороток-викрутка та перехідники шестигранник-квадрат, для можливості роботи бітами рукояткою або воротком.

Біти - викруткові насадки набору YATO YT-38841

Насадки в держателе

Гайкові комбіновані ключі YATO YT-38841

Класика, є класика. Мабуть ніщо не замінить старі-добрі гайкові ключі. Під час роботи відчуття зусилля передається від кріплення на руку оператора набагато точніше. Це запобігає пошкодженню граней гвинтів або гайок та дозволяє прикласти оптимальний крутний момент. 

В набір з огляду входять коміновані гайкові ключі. Це вид ключів, що на одній своїй стороні мають ріжковий ключ, а з іншої – накидний. Накидна сторона ключа має внутрішній дванадцятигранний профіль та відігнута від тіла ключа на 15 градусів. Всі ключі виготовляються з надійної та міцної хромванадієвої сталі (CrV). До складу входять ключі, розмірами від 8 мм до 22 мм.

Гайкові комбіновані ключі YATO YT-38841

Мабуть, це всі основні елементи, що входять в комплектацію. Не зупинились ми, хіба, що, на подовжувачах та Г-подібних шестигранних (імбусових) ключах. Останніх в наборі 7 штук, від 1.27 мм до 5 мм (сталь CrV 6150). Ну і, власне, кейс. 

Кейс набору інструментів YATO YT-38841

Він пластиковий, з щільними посадковими місцями під кожен інструмент, що запобігає їх випадінню. Застібки на кейсі пластикові. На кришці присутній фірмовий логотип YATO. Важить увесь набір 12 кг.

Таким був детальний огляд набору інструментів YATO YT-38841. Якщо у вас залишились питання, щодо товару, звертайтеся за консультацією до магазину Механіка за номером телефону +380674412121.

Купити професійний набір автомобільного інструменту YATO YT-38841 можна за цим посиланням, інші в розділі нижче: